donderdag 1 december 2016

Sint komt weldra.


Logisch rangschikken. Sint trekt  zijn kleren aan. 
een nieuwe hoek; de naaikaarten. 
Sint of Piet schilderen. 

We kregen deze week enkele brieven van Zwarte Piet. Hij is verliefd op een juf van onze school. Nu wil hij volgende maandag met haar trouwen. hij vroeg ons om de zaal te versieren . Zwarte  Piet wil dat we er een Liefdeshotel van maken. We brainstormden wat we wilden maken en we  waren direct klaar om van start te gaan.
We wilden harten maken, tekenen en knippen en versieren met hartjes en zoenen. Daarvoor moesten we samenwerken om het sjabloon op zijn plaats te houden. Dit lukte heel goed. Iedereen hielp iedereen. 


daarnaast wilden we ook slingers maken. Stroken knippen, (liefst zo recht mogelijk), en door middel van lussen aan elkaar vast  maken met plakband. We konden kiezen uit rood-roze-wit en zilvergrijs. We werkten heel goed samen.
Zo konden we een hele lange slinger maken.We wilden ook nog een regenboog maken. Eerst opzoeken welke kleuren  er allemaal in de regenboog zijn. Daarna de taken verdelen. Iedereen was verantwoordelijk voor 1 kleur. Mooi binnen de lijntjes schilderen was de opdracht. Ook afspreken waar je kon staan om goed aan je eigen vlakje te kunnen was nodig voor de goede gang van zaken. 


Er mochten ook nog sterren bij , zoveel als we maar konden schilderen. 

Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen voor een mooi klasresultaat.
Het was een superleuke dag.!!!